Носителят на 21 титли от турнири от Големия шлем Новак Джокович потвърди, че е получил виза за влизане в Австралия и ще може да участва на Откритото първенство на страната през януари, където има рекордните девет трофея.

"Вчера получих новината и съм много щастлив, имайки предвид през какво преминахме семейството ми и аз тази година. Няма по-добра новина. Това е най-хубавият новогодишен подарък и нямам търпение да отида в Австралия, където е най-успешният ми турнир от Големия шлем", каза Джокович, цитиран от БТА.

По-рано австралийските медии съобщиха, че новият министър на имиграцията на Австралия Андрю Джайлс ще издаде виза на Джокович, въпреки факта, че предишното правителство му наложи тригодишна забрана за влизане в страната. 

През януари 2022 г. Новак Джокович, който отказа да се ваксинира срещу КОВИД-19, беше депортиран от страната със скандал. Заради нежеланието си да се ваксинира Джокович пропусна всички турнири в Северна Америка, включително Откритото първенство на САЩ през 2022 г.